torsdag 17 mars 2011

Hälsningar från San Francisco

Det är morgon nu i San Francisco och vi har precis kommit tillbaka till hotellet, vi var nämligen och returnerade bilen vi körde upp hit med från LA.
Jag körde ut ur City of Angels, och visst var det lite skrämmande att köra på en väg som hade upp till 7 filer, men bra gick det. När vi kom ut till kusten satt vi alla med munnarna uppe, det var obeskrivligt vackert.
Vi hade varit på resande fot i nästan nio timmar när vi kommer till ett ställe som verkade lite kaotiskt. Bilar lite överallt, och en man stod mitt på vägen och vinkade att vi skulle stanna. Han meddelade att vägen just blivit stängd och att den inte kommer att öppnas igen förrän om en månad. Mud slide.
Så vi fick vända om. Det fanns två alternativ. Antingen köra nästan 100km tillbaka och sen svänga ut till en annan highway och köra därifrån till San Fran, eller köra en 30km tillbaka och efter det ta en långsam bergsväg ut till samma highway. Vi valde bergsvägen. Och vilket äventyr! Det var smalt och vi körde bara uppåt och uppåt. Helt super tufft och exciting. Efter berget hamnade vi in på ett militär område var de hade övningar så vi såg bland annat en helikopter som sköt och pansarvagnar.
Så, fastän vi anlände kanske en fyra, fem timmar senare i San Fran än vad vi hade tänkt oss så fick vi uppleva något som vi nog aldrig kommer att glömma.
Nu ska vi snart ut och utforska staden! Best springbreak ever!

Inga kommentarer: